The Gujarati stotras on Lord shiva are presented here. many of the stotras are sanskrit stotras given in Gujarati format.
Please send original Gujarati stortas on Lord shiva and any of the ones not found here.
Sanskrit shlokas in Gujarati script | ||
Gujarati Unicode | Gujarati PDF | Transliterated text |
ચન્દ્રચૂડાલાષ્ટકમ | | chandrachooDaalaa aShTakam |
કલ્કિકૃતં શિવસ્તોત્રમ | | kalkikRutaM shivastotram |
અસિતકૃતં શિવસ્તોત્રમ | | asitakRutaM shivastotram |
ઈશ્વર પ્રાર્થના સ્તોત્રમ | | Ishvara praarthanaa stotram |
દારિદ્ર્ય દહન શિવ સ્તોત્રમ | | daaridrya dahana shiva stotram |
દ્વાદશ જ્યોતિર્લિઙ્ગ સ્મરણમ | | dvaadasha jyotirlinga smaraNam |
શિવાષ્ટકમ | | shivaaShTakam |
હિમાલયકૃતં શિવસ્તોત્રમ | | himaalayakRutaM shivastotram |
શઙ્કરાષ્ટકમ | | shangkara aShTakam |
શિવભુજઙ્ગપ્રયાતસ્તોત્રમ | | shivabhujangaprayaatastotram |
કાલભૈરવાષ્ટકમ | | kaalabhairavaaShTakam |
પરમાત્માષ્ટકમ | | paramaatmaaShTakam |
શંભુસ્તવઃ | | shaMbhustavaH |
શ્રીકાલાન્તકાષ્ટકમ | | shrIkaalaantakaaShTakam |
ભક્તશરણસ્તોત્રમ | | bhaktasharaNastotram |
નિર્વાણષટ્કમ | | nirvaaNaShaTkam |
અપરાધભઞ્જનસ્તોત્રમ | | aparaadhabhanjanastotram |
શિવકેશાદિપાદાન્તવર્ણનસ્તોત્રમ | | shivakeshaadipaadaantavarNanastotram |
શિવપાદાદિકેશાન્તવર્ણનસ્તોત્રમ | | shivapaadaadikeshaantavarNanastotram |
ગૌરીગિરીશસ્તોત્રમ | | gaurIgirIshastotram |
શિવસ્તવરાજઃ | | shivastavaraajaH |
શ્રીકાશીવિશ્વનાથસ્તોત્રમ | | shrI kaashIvishvanaatha stotram |
અભયઙ્કરં શિવરક્ષ સ્તોત્રમ | | abhayangkaraM shivarakSha stotram |
નિર્વાણ દસકં | | nirvaaNa dasakaM |
પ્રદોષ સ્તોત્રાષ્ટકમ | | pradoSha stotrAShTakam |
શિવ નામાવલિ અષ્ટકમ | | shivanaamaavaliaShTakaM |
પશુપતિ અષ્ટકમ | | pashupati aShTakam |
સદાશિવ પઞ્ચરત્નમ | | sadaashiva panjcharatnam |
શિવાનન્દલહરી સ્તોત્રમ | | shivaanandalaharI stotram |
સદાશિવ મહેન્દ્ર સ્તુતિઃ | | sadaashiva mahendra stutiH |
શિવસ્તુતિઃ (શ્રી મલ્લિકુચિસૂરિસૂનુ નારયણ પણ્ડિતાચાર્ય વિરચિતા) | | shivastutiH (shrI mallikuchisoorisoonu naarayaNa paNDitaachaarya virachitaa) |
અનાદિ કલ્પેશ્વર સ્તોત્રમ | | anaadikalpeshvarastotram |
અર્ધનારી નટેશ્વર સ્તોત્રમ | | ardhanaarInaTeshvarastotram |
શિવ અષ્ટોત્તર નામશતક સ્તોત્રમ | | shivaaShTottara naama shataka stotram |
મૃત્યુઞ્જય માનસ પૂજા સ્તોત્રમ | | mRutyunjjaya maanasa pUjaa stOtram |
ચન્દ્રશેખર અષ્ટક સ્તોત્રમ | | chandrashekharAshTaka stotram |
અપમૃત્યુહરં મહામૃત્યુઞ્જય સ્તોત્રમ | | apamRutyuharaM mahaamRutyunjjaya stotram |
વેદસાર શિવસ્તવ સ્તોત્રમ (છંકરાચાર્ય વિરચિતો) | | vedasaara shiva stotram (Shankaraachaarya Virachito) |
શિવસ્તુતિઃ (લઙ્કેશ્વર વિરચિતા) | | shivastutiH (langkeshvara virachitaa) |
શિવભુજઙ્ગ પ્રયાત સ્તોત્રમ | | shivabhujanga prayaata stotram |
ઉપમન્યુકૃતં શિવસ્તોત્રમ | | upamanyukRutaM shivastotram |
શિવષડક્ષર સ્તોત્રમ | | shivaShaDakShara stotram |
શિવપઞ્ચાક્ષર સ્તોત્રમ | | shivapanchaakShara stotram |
શિવમહિમ્નઃ સ્તોત્રમ (પુષ્પદન્ત ઉવાચ) | | shivamahimnaH stotram |
દ્વાદશ જ્યોતિર્લિઙ્ગ સ્તોત્રમ | | dvaadasha jyothirlinga stotram |
અગશ્થ્યાશ્તકમ | agastyAShTakam | |
અમોઘ શિવકવચ | amOgha shivakavacha | |
અટ્ટાલસુન્દરાષ્ટકમ | aTTAlasundarAShTakam | |
બાણલિઙ્ગકવચમ | bANalingakavacham | |
કાલભૈરવાષ્ટકં | srIkaalabhairavaaShTakaM | |
મેધાદક્ષિણામૂર્તિસહસ્રનામસ્તોત્ર - નામાવલિ | medhAdakShiNAmUrtisahasra naamastotra and naamaavali | |
નન્દિકેશ્વર અશ્ટોત્તરશતનામાવલી | nandikeshvara ashTottarashatanAmAvalI | |
નવવર્ણમાલા | navavarNamAlA | |
પરમશિવ પન્ચરત્નસ્તુતિઃ | Paramashiva pancharatnastutiH | |
પ્રદોષસ્તોત્રમ | pradoShastotram | |
સદાશિવાષ્ટકમ | sadAshivAShTakam | |
શ્રી શિવ નીરાન્જનમ | shrI shiva nIrAnjanam | |
શિવ આરતિ | Shiva Arati | |
શિવ સ્તવઃ | shivastavaH | |
કલ્કિ કૃતમ શિવસ્તોત્ર | kalki kRutam shivastotra | |
શ્રી શોણાદ્રિનાથાષ્ટકમ | shrI shoNAdrinAthAShTakam | |
મહા ષિવરાત્રિ પૂજ | Shiva rAtri vratam - How to observe the pUja with mantras? | |
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
|
Many documents in this list are reproduced courtesy: Sanskrit Documents Page (refer to this site for latest additions/corrections)
The sanskrit documents are rendered into gujarati thanks to the service by Ms. Mythili, UAE.