logo

|

Home >

daily-prayers-thirumurai-series >

tyranny-king-and-death

Tyranny king and death

 
 
 
திருமூலர் அருளிய திருமந்திரம் 
முதல் தந்திரம் 
அரசாட்சி முறை 
10-ம் திருமுறை 
 
திருச்சிற்றம்பலம் 
 
கல்லா அரசனும் காலனும் நேரொப்பர் 
கல்லா அரசனிற் காலன் மிக நல்லன் 
கல்லா அரசன் அறம் ஓரான் கொல் என்பான் 
நல்லாரைக் காலன் நணுகி நில்லானே. 
 
திருச்சிற்றம்பலம் 
 
thirumUlar aruLiya thirumandhiram 
mudhal thanthiram 
aracATci muRai 
10th thirumuRai 
 
thirucciRRambalam 
 
kallA aracanum kAlanum n^Eroppar 
kallA aracaniR kAlan mika n^allan 
kallA aracan aRam OrAn kol enbAn 
n^allAraik kAlan n^aNuki n^illAnE. 
 
thirucciRRambalam 
 

Explanation of song:

 
Ignorant king and the divine of death are totally equivalent! 
Compared with ignorant king divine of death is much better! 
Ignorant king will not analyze the ethics; Will say, "Kill!" 
Divine of death will not come near the virtuous! 
 
Notes: 
1. OrAn - will not identify. 

Related Content

Chennai Lord Shiva Temples Pictures

Cheruvathur - Mahadeva Temple

Hariyardhamurti (Shankara Narayanar)

Lord Shiva Temples of Bangalore Urban Districtn (KA)

சிவார்ச்சனா சந்திரிகை - அக்கினிகாரியஞ் செய்யுமுறை