Hindu prayer for safe delivery of child

Prayer to Lord Matrubhuteshwarar for normal delivery


मात्रुभूतॆश्वर स्तुतिः ( सुरक्षित प्रसव केलिए प्रार्थना )

मातृ भूतॆश्वरॊ दॆवॊ भक्तानाम् इष्ट दायक ।
सुगन्ध कुन्तळा नाथ सुख प्रसवमृच्चन्तुः ॥

हॆ शङ्कर स्मरहर प्रमथाधिनाथ
मन्नाथ साम्ब शशिचूड हर त्रिशूलिन् ।
शम्बॊ सुख प्रसवकृत् भवमॆ दयाळॊ
श्री मातृभूत शिव पालयमाम् नमस्तॆ ॥

சுகப்பிரசவம் பெற

பிரசவம் இனிதே அமையப் பாடவேண்டிய பதிகம்
மாத்ருபூதேஸ்வர ஸ்துதி:

மாத்ரு பூதேஸ்வரோ தேவோ பக்தாநாம் இஷ்ட தாயக |
ஸுகந்த குந்தளா நாத ஸுக ப்ரஸவம்ருச்சந்து: ||

ஹே சங்கர ஸ்மரஹர ப்ரமதாதிநாத
மன்நாத ஸாம்ப சசிசூட ஹர த்ரிசூலின் |
சம்போ ஸுக ப்ரஸவக்ருத் பவமே தயாளோ
ஸ்ரீ மாத்ருபூத சிவ பாலயமாம் நமஸ்தே ||

Prayer for safe delivery in English / Roman literal

maatrubhUtEshvara stutiH

maatRu bhUtEshvarO dEvO bhaktaanaam iShTa daayaka |
sugandha kuntaLaa naatha sukha prasavamRucchantuH ||

hE sha~gkara smarahara pramathaadhinaatha
mannaatha saamba shashichUDa hara trishUlin |
shambO sukha prasavakRut bhavamE dayaaLO
shrI maatRubhUta shiva paalayamaam namastE ||

Prayer for safe delivery in Bengali

মাত্রুভূতেশ্ৱর স্তুতিঃ

মাতৃ ভূতেশ্ৱরো দেৱো ভক্তানাম ইষ্ট দাযক |
সুগন্ধ কুন্তলা নাথ সুখ প্রসৱমৃচ্চন্তুঃ ||

হে শঙ্কর স্মরহর প্রমথাধিনাথ
মন্নাথ সাম্ব শশিচূড হর ত্রিশূলিন |
শম্বো সুখ প্রসৱকৃত ভৱমে দযালো
শ্রী মাতৃভূত শিৱ পালযমাম নমস্তে ||

Prayer for safe delivery in Gujarati

માત્રુભૂતેશ્વર સ્તુતિઃ

માતૃ ભૂતેશ્વરો દેવો ભક્તાનામ ઇષ્ટ દાયક |
સુગન્ધ કુન્તળા નાથ સુખ પ્રસવમૃચ્ચન્તુઃ ||

હે શઙ્કર સ્મરહર પ્રમથાધિનાથ
મન્નાથ સામ્બ શશિચૂડ હર ત્રિશૂલિન |
શમ્બો સુખ પ્રસવકૃત ભવમે દયાળો
શ્રી માતૃભૂત શિવ પાલયમામ નમસ્તે ||

Prayer for safe delivery in Kannada (ಸುಖ ಪ್ರಸವಕ್ಕೆ ಪ್ರಾರ್ಥನೆ )

ಮಾತ್ರುಭೂತೇಶ್ವರ ಸ್ತುತಿಃ

ಮಾತೃ ಭೂತೇಶ್ವರೋ ದೇವೋ ಭಕ್ತಾನಾಮ್ ಇಷ್ಟ ದಾಯಕ |
ಸುಗನ್ಧ ಕುನ್ತಳಾ ನಾಥ ಸುಖ ಪ್ರಸವಮೃಚ್ಚನ್ತುಃ ||

ಹೇ ಶಙ್ಕರ ಸ್ಮರಹರ ಪ್ರಮಥಾಧಿನಾಥ
ಮನ್ನಾಥ ಸಾಮ್ಬ ಶಶಿಚೂಡ ಹರ ತ್ರಿಶೂಲಿನ್ |
ಶಮ್ಬೋ ಸುಖ ಪ್ರಸವಕೃತ್ ಭವಮೇ ದಯಾಳೋ
ಶ್ರೀ ಮಾತೃಭೂತ ಶಿವ ಪಾಲಯಮಾಮ್ ನಮಸ್ತೇ ||

Prayer for safe delivery in Maayalam ( സുഖ പ്രസവ പ്രാര്ഥന )

മാത്രുഭൂതേശ്വര സ്തുതിഃ

മാതൃ ഭൂതേശ്വരോ ദേവോ ഭക്താനാം ഇഷ്ട ദായക |
സുഗന്ധ കുന്തളാ നാഥ സുഖ പ്രസവമൃച്ചന്തുഃ ||

ഹേ ശങ്കര സ്മരഹര പ്രമഥാധിനാഥ
മന്നാഥ സാമ്ബ ശശിചൂഡ ഹര ത്രിശൂലിന് |
ശമ്ബോ സുഖ പ്രസവകൃത് ഭവമേ ദയാളോ
ശ്രീ മാതൃഭൂത ശിവ പാലയമാം നമസ്തേ ||

Prayer for safe delivery in Marati

मात्रुभूतॆश्वर स्तुतिः

मातृ भूतॆश्वरॊ दॆवॊ भक्तानाम इष्ट दायक ।
सुगन्ध कुन्तळा नाथ सुख प्रसवमृच्चन्तुः ॥

हॆ शङ्कर स्मरहर प्रमथाधिनाथ
मन्नाथ साम्ब शशिचूड हर त्रिशूलिन ।
शम्बॊ सुख प्रसवकृत भवमॆ दयाळॊ
श्री मातृभूत शिव पालयमाम नमस्तॆ ॥

Prayer for safe delivery in Punjabi

ਮਾਤ੍ਰੁਭੂਤੇਸ਼੍ਵਰ ਸ੍ਤੁਤਿਃ

ਮਾਤ੍ੜੁ ਭੂਤੇਸ਼੍ਵਰੋ ਦੇਵੋ ਭਕ੍ਤਾਨਾਮ ਇਸ਼੍ਟ ਦਾਯਕ |
ਸੁਗਨ੍ਧ ਕੁਨ੍ਤਲ਼ਾ ਨਾਥ ਸੁਖ ਪ੍ਰਸਵਮ੍ੜੁੱਚਨ੍ਤੁਃ ||

ਹੇ ਸ਼ਙ੍ਕਰ ਸ੍ਮਰਹਰ ਪ੍ਰਮਥਾਧਿਨਾਥ
ਮੰਨਾਥ ਸਾਮ੍ਬ ਸ਼ਸ਼ਿਚੂਡ ਹਰ ਤ੍ਰਿਸ਼ੂਲਿਨ |
ਸ਼ਮ੍ਬੋ ਸੁਖ ਪ੍ਰਸਵਕ੍ੜੁਤ ਭਵਮੇ ਦਯਾਲ਼ੋ
ਸ਼੍ਰੀ ਮਾਤ੍ੜੁਭੂਤ ਸ਼ਿਵ ਪਾਲਯਮਾਮ ਨਮਸ੍ਤੇ ||

Prayer for safe delivery in Telugu

మాత్రుభూతేశ్వర స్తుతిః

మాతృ భూతేశ్వరో దేవో భక్తానామ్ ఇష్ట దాయక |
సుగన్ధ కున్తళా నాథ సుఖ ప్రసవమృచ్చన్తుః ||

హే శఙ్కర స్మరహర ప్రమథాధినాథ
మన్నాథ సామ్బ శశిచూడ హర త్రిశూలిన్ |
శమ్బో సుఖ ప్రసవకృత్ భవమే దయాళో
శ్రీ మాతృభూత శివ పాలయమామ్ నమస్తే ||

See Also:

Back to Practising shaivam Page
Back to Scripture Page
Back to Shaivam Home Page